Vier weken | 21 %

Tjonge… Ongeveer nu had ik gehoopt positief nieuws met je te kunnen delen. Het is anders en ik kan helaas ook niet doen alsof het goed met me gaat. Integendeel… ik ben enorm teleurgesteld, veel tranen hebben er al gevloeid en ik voel me ten einde raad. Vandaar ook dat mijn update een paar dagen later is dan de vorige updates.

Mijn droom valt in duigen. Mijn campagne loopt niet goed en naar grote waarschijnlijkheid gaat mijn boek er ook niet komen. Niet op deze manier althans. Als ik Voordekunst moet geloven dan zou ik nu 50% van mijn doelbedrag bereikt moeten hebben. En dat is er bij lange na niet.

Zoveel mensen (vrienden, maar ook professionals) hebben me geholpen, met me meegelezen, feedback gegeven, me aangemoedigd. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over mijn boek.

De grootste boekwinkel van Zeeland, De Drvkkery, zegde vorig jaar toe dat ik mijn boek in de winkel mocht verkopen en er werd zelfs voorgesteld dat ik een leuke lezing zou mogen geven zodra Corona de wereld uit was. De fotografenvakvereniging Dupho schreef me deze week nog dat ik niet moet opgeven omdat er liefhebbers zijn. Ik kan daardoor ook niet geloven dat mijn boek kansloos is.

Waar die kattenliefhebbers zich ophouden, weet ik niet. Een kattenshop op Instagram gaf me advies: ga heel veel kattenaccounts volgen, ‘liken’ en ‘commenten’. Ik fotografeer al zeker acht jaar serieus mijn katten (ca. 1500 foto’s?) en deel hun leven op mijn Instagramaccount @jofabi. Mensen volgen en liken om volgers terug te krijgen dat past helemaal niet bij me. En social media is sowieso ongrijpbaar.

Dank je wel dat je me volgt op deze reis. Dat betekent veel voor me. Laten we hopen dat er zich op één of andere manier ineens kansen en donateurs voordoen.

#nationalekattentweetdag

Vorige week dinsdag hoorde ik Matijn Nijhuis, die een groot kattenvriend is, en Annemieke Schoollaardt op radio 2 praten over hoe er bijna geen enkel positief nieuws meer te vinden was op Twitter. Om Twitter op te vrolijken zeiden ze gekscherend tegen elkaar: morgen 2 juni maken we er #nationalekattentweetdag van.

Laat ik dat nou hebben opgepikt en ten uitvoer hebben gebracht. Matijn heeft mijn tweet heel leuk opgepakt die dag. Het was een drukke tweetdag om op alle foto’s te reageren. Heb toch een poging gewaagd. Matijn noemde ‘s avonds in het nieuws dat hij 300 tweets geteld had. Zonder mij of mijn boek te noemen. 😿

#knuffeljekatdag

En vrijdag 4 juni was het ‘knuffel-je-kat-dag’. Knuffels delen mijn lieve katten op elke moment van de dag uit en dat is wat ik nu hard nodig heb. ‘Wie geeft er om een boek als ik vier liefdevolle wezens om me heen heb’, houd ik mezelf voor.Zet deze dag alvast in je agenda voor volgend jaar!