Tip: zoek je kat

Twee tips in één. Vaak heeft mijn viertal slaapuurtjes. Je kent ze wel. Dan ben je met iets bezig en dan is er ineens geen kat in de buurt. Wat als vreemd voelt. (Kijk maar naar mijn post van 31 maart op Instagram, over mijn tekenavontuur.).

‘Zoek je kat’. Ik krijg dan altijd de behoefte om ze te gaan zoeken. Een heel mooi moment om mijn sluipsokken aan te trekken, want mijn ervaring is dat je verrast kunt worden door vertederende beelden. 

Het eerste dat ik stilletjes afzoek, zijn natuurlijk de stoelen. Dat is makkelijk, want dat kan van een redelijke afstand en dus zonder ze al te veel te storen. (Vind je je kat op een stoel dan kan je daarna je tactiek en hoek bepalen.). 

Teddy in het gordijn

Dit keer vond ik Teddy in de gordijnen. Ik weet dat die bij mijn katten heel populair zijn omdat ze over de grond zwabberen en je lekker in die hoopjes gordijn kunt chillen. Dat ongemerkt bekijken is echter wat lastiger. Eén aanraking van het gordijn en kopjes gaan omhoog. Zo ook bij Teddy. Maar dat leverde ook het beeld op dat ik hoopte te ontdekken.

Dus: zoek je kat op favoriete plekjes als je hem of haar al een tijdje mist, oefen je sluiptechniek, en hou je telefoon in de aanslag voor die mooie, onverwachte, blik. (En vergeet niet het belangrijkste: knuffel je kat na je vondst.).

Wil je meer tips lezen? Kijk dan op de Instagramaccount van Poes poes poes!