Tip! | The making of

Katten fotograferen met mijn telefoon doe ik bijna dagelijks, al bijna 11 jaar. Het resultaat van mijn avontuur en leerproces laat ik zien in mijn boek Poes poes poes! Het doel van mijn boek is om jou zover te krijgen dat je zelf aan de slag gaat om je eigen kat te fotograferen met je smartphone, zijn of haar leven te volgen en zo fijne herinneringen en foto’s creërend. Jouw resultaat zal anders zijn dan het mijne, maar dat is oké, want werken met dieren vergt geduld. 

Geduld. Zoals deze foto van Mies en Black laat zien. Ik vond het heel grappig te zien hoe ze zo zaten samen. Soms moet je heel snel zijn en dan ben je toch te laat. Of misschien toch wel net op tijd. Want gelukkig zit er een ‘live’ functie op mijn iPhone, die een foto maakt in de vorm van een kort filmpje. En dan vind ik in dat filmpje toch dat beeld terug dat ik voor ogen had. De liveopname hier als filmpje delen kan dan weer niet. Daarom heb ik een aantal beelden uit de liveopname gepakt om te laten zien wat er gebeurde. (Is dit valsspelen? Mmm… een beetje wel. Alles voor het leukste resultaat toch?)