#throwbackthursday (uit-de-oude-doos-donderdag)

Gisteren was het #throwbackthursday op Instagram. Dat is de dag dat je oude foto’s opzoekt of tegenkomt, bijvoorbeeld op een app als Timehop, en die op social media post. En zo een dierbare herinnering deelt. In mijn geval kwam ik deze foto tegen: ‘Kees, negen jaar geleden. Ik hou van Polaroid, hij ook.’

‘Kees, negen jaar geleden. Ik hou van Polaroid, hij ook.’

Deze foto doet me terugdenken aan hoe Eric en ik elkaar hebben leren kennen. Dat was het werk van Puk, de moeder van deze snoezende jongen Kees. Tijdens een zomerstorm viel ze van het balkon van mijn bovenbuurman, Eric, en verstopte zich in mijn slaapkamer. Na wat buurtonderzoek kon ik haar gelukkig weer veilig thuis afleveren. En heel dichtbij ook nog.

Zo ontmoette ik Eric, die ik in alle jaren die ik daar woonde nog nooit had gezien. Tom flikte het een paar dagen later nog een keer. Toen ik hem thuisbracht sloeg er een vonk over. 

Inmiddels zijn Eric en ik al 20 jaar samen en hebben we afscheid genomen van ons ‘samengesteld’ zestal, zijn Puk, Kees en Tom en mijn Tipsie, Begonia en Jesse. Als ik Kees zo zie dan denk ik: ‘wat hebben we veel dierbare herinneringen gemaakt met onze katten…’ Foto’s maken me stil en ook blij.

Wil je meer avonturen van Kees bekijken? Tap dan op #deyoghurtman.