Kijk door

Verveel jij je vandaag? Midden van de week, gelukkig de kop van de week eraf, maar nog niet dicht genoeg bij het weekend…

Ik weet een heel leuke manier om je kat te fotograferen vandaag. Neem een lege wc-rol of, zoals ik deze keer heb gedaan, een lege keuken-rol. Richt de rol op je kat en kijk. Wat voor moois zie jij? 

Deze trick heeft wat oefening nodig. En techniek. Stel scherp op je kat zonder de rol om de cameralens van je telefoon heen te zetten. Scherpstellen door de rol heen gaat namelijk bijna niet. Zeker lastig met een langere rol. Dus: stel scherp op je kat, houd je telefoon stil, schuif de rol om de cameralens en klik. 

Je kunt hiermee ook leuk spelen met licht. Hoeveel licht komt er in de rol aan het uiteinde? En je kunt een soort van ‘lichtlek’ creëren door de rol niet helemaal strak tegen je cameralens te drukken. Ook de papierlijn in de rol kan voor een leuk effect zorgen.

Dit is mijn resultaat. Dag 30 van mijn 366-project. Mies is niet helemaal scherp. Dat komt omdat ik de foto met Hipstamatic genomen heb. Met die app kan ik niet zelf een punt kiezen om scherp te stellen. Het middenpunt is meestal wel scherp. Maar het effect vind ik heel erg leuk. En Teddy is wel mooi scherp geworden. Ze had zelf haar bedenkingen zo te zien. 

Ga jij oefenen vandaag?