Een nieuw 365-project, “a 366 from the heart”

Mijn laatste post is alweer een tijd geleden. Wow! Maar ik heb niet stilgezeten. Want op 1 januari 2024 ben ik een nieuw 365-project begonnen. Een 366 dit jaar, want 2024 is een schrikkeljaar. 

Een heel jaar lang volg ik de prompts (opdrachten) van Tracey Clark. Iedere maand een ander thema, met dagelijkse prompts. Het zijn de prompts van alle online ‘classes’ die ik sinds 2010 bij haar gevolgd heb. Eigenlijk ga ik op herhaling, wat enorm genieten is. Het begin was een uitdaging, maar nu ik ruim anderhalve maand verder ben, heb ik de slag te pakken. Het is een kwestie van spanning loslaten en je ogen openhouden voor wat er op je pad komt. 

Natuurlijk fotografeer ik mijn katten ook. Piet, Teddy & Mies zijn al een aantal keer langsgekomen. Mijn eerste foto was van Teddy. De foto van vandaag, dag 44, gaat over ‘fun and games’. Teddy is altijd in voor een spelletje. Ze is een echte wildebras. Hier speelt ze met de bal die ik voor haar gevilt heb. Op een wandeling heb ik wol van Galloway koeien verzameld dat aan prikkeldraad hing. Het was heel zacht, schoon en rook heerlijk. Ik dacht wel dat Teddy & Mies dat leuk zouden vinden. En gelijk kreeg ik, want voordat ik de wol tot een balletje gevilt had, hadden ze de toef al ontdekt. Maar ook de gevilte bal vinden ze lekker ruiken. En hij blijft zo lekker aan de nagels kleven. 

Het is nooit te laat om met een 365 te starten. Het hoeft niet perse op 1 januari, maar je kunt er ook morgen mee beginnen. En iedere dag je kat fotograferen kun je zeker volhouden. Je kunt al beginnen met de prompts uit het werkboek bij Poes!

44 | 366 Fun & games