Tip: ‘frame’ je model

Geen echt nieuwe tip, want deze staat in Poes!, maar het blijft een mooie. En als je er oog voor krijgt, dan is deze tip makkelijk. Ik deel hier gelijk alle vier voorbeelden die ik al op Instagram gedeeld heb.

‘Frame’ je kat. Een mooie manier om je lieve model uit je foto te laten springen, niet letterlijk 😸, is om je model in een kader te zetten. Of haar of hem er per ongeluk in aan te treffen. Zo blijft je oog in de foto en krijgt je model al de aandacht. 

Zoals Teddy hier. De tunnel had een magische aantrekkingskracht op haar toen ze nog kitten was. Ze kon er heel parmantig in chillen. 

En nog een mooi voorbeeld met Teddy. Ook in deze foto is Teddy de blikvanger. Door de cirkel om haar hoofd, maar ook door de cirkel van de cocoon, is er een ‘kader’ om haar heen gezet. Daarnaast helpen de rechte lijnen van de vloerplanken ook mee om het beeld interessant te maken.

Dit moment kwam totaal onverwachts, want meestal ligt Teddy op de cocoon. Ik vond het aandoenlijk en grappig tegelijk. 

Black zit koninklijk op zijn krabpaal. De ramenkozijnen boven en links kaderen hem mooi in en de hoek van de stoel wijst ook nog eens naar hem. Hierdoor gaan je ogen gelijk naar Black. 

En de laatste is alweer zo’n leuke foto van Teddy. Misschien dat kaderen wel één van mijn favoriete manieren is om mijn kat te fotograferen. Omdat je zo mooi kunt spelen met lijnen (probeer ze recht te houden), de foto’s vaak simpel zijn en mijn katten er zo prachtig zichtbaar in zijn. 

Je kunt het fotograferen van het dagelijks leven van je kat niet ensceneren. Als je er eenmaal mee begonnen bent, dan ga je dingen opmerken. Dat zijn de eenvoudige en terugkerende dingen in het leven van je kat. 

Zoals een favoriete bezigheid, naar buiten kijken. Ramen en vensterbanken, bijvoorbeeld, zorgen er vaak voor dat je beeld rustig overkomt. Onze vensterbanken zijn meestal leeg. Als je katten hebt, dan weet je waarom. 😸

Je ziet dat je oneindig kan variëren met mijn tips. Het enige dat je hoeft te doen is alert zijn en je telefoon in je zak te hebben.

Nog steeds lukt het me om mooie voorbeelden voor tips op Timehop te vinden. Het blijft een feestje om iedere dag door zoveel mooie herinneringen te scrollen.